Geven

Over Ons

Over Ons

One For Christ is het directe gevolg van het levensverhaal van Dylan de Bruin.

Samen met ons team, partners en donateurs hebben wij één missie:
zoveel mogelijk harten winnen voor Jezus!

 

Van sniper in het leger naar strijder voor Jezus

Stichting One For Christ is opgericht door Dylan de Bruin. Dylan groeit op in Den Haag en komt in zijn jeugd veelvuldig in aanraking met allerlei vormen van criminaliteit. Zijn gedrevenheid in alles wat hij onderneemt brengt hem op de meest vreemde plekken waar hij bizarre dingen beleeft.

Dylan’s leven is duister. Gebonden aan drugs en drank zoekt hij een uitweg in het leger. Als militair voelt hij zich als een vis in het water en Dylan wordt al snel geselecteerd als Schutter Lange Afstand, waar alleen de beste militairen voor in aanmerking komen. Hij geniet van de fysieke uitdagingen, de spanning van gevaar. In zijn vrije tijd was daar de afleiding van seks, drank, drugs en feesten. 

God? Daar heeft Dylan zijn hele leven al niks mee te maken. En tóch werkt de Heilige Geest op dat moment al in zijn hart. Onderdeel van Zijn masterplan is de slechtste pickup-line ooit. Want wanneer Dylan in deze periode in zijn leven op een gegeven moment een mooi meisje ontmoet, loopt hij naar haar toe en zegt: “Ben jij een christen?” Dylan heeft geen idee wat hem bezield om dat te zeggen. Maar het meisje blijkt inderdaad christelijk en wordt niet veel later zijn vrouw. Op 23-jarige leeftijd komt Dylan tot bekering. De drugs hield Dylan in de greep, maar door 1 gebed is hij daarvan af. 

In het leger groeit Dylan door. Hij wordt sniper en gaat meerdere keren op uitzending. De tragische en heftige gebeurtenissen tijdens de uitzendingen laten diepe sporen na in hem, waar hijzelf op dat moment nog geen weet van heeft. 

Uiteindelijk verlaat Dylan op 30-jarige leeftijd het leger. God roept hem om Jezus bekend te maken.

Bij Dylan onstaat nu een sterke drang om te bidden voor de zieken. In de jaren die volgen geeft hij steeds meer gehoor aan die drang waardoor hij blinden, doven en lammen ziet genezen. Botbreuken verdwijnen voor zijn ogen en mensen genezen van allerlei aandoeningen en kwalen. Het evangelie landt daardoor diep in de harten van velen.

Landelijk bekende sprekers als Jaap Dieleman en Anthon van der Laak krijgen het op hun hart om Dylan te mentoren en op te laten groeien tot een geestelijk volwassen leider. 

Dylan is op dat moment 33 jaar oud. Hij is al een tijd uit het leger, maar het leger zit nog diep in hem. Dylan’s dagelijkse leven stort volledig ineen: hijzelf krijgt de diagnose PTSS en zijn vrouw krijgt kanker. 

Dylan verdwijnt in die tijd van de voorgrond en een zware periode van 7 jaar volgt. Jezus geneest Dylan van PTSS en zijn vrouw geneest van kanker. Dylan’s huwelijk wordt door God op miraculeuze wijze helemaal hersteld.

Na jaren van opbouw en herstel is in 2023 de tijd rijp om echt te starten met One For Christ. 

Met klein- en grootschalige evangelisatie campagnes in binnen- en buitenland, persoonlijke trainingen & preken én een app die de cruciale brug vormt tussen evangelisten en lokale kerken brengen wij mensen bij Jezus.

Wij zijn One For Christ.
Iedereen voor Jezus.

Anderen over Dylan de Bruin

Wanneer je het verhaal van Dylan gelezen hebt, zie je dat het nooit zijn intentie is geweest om met een microfoon in de handen op het podium te staan. God heeft hem deze bediening gegeven en hem gezegend met een aantal voorgangers die hem mede tot geestelijk volwassenheid hebben geleid.

Speciaal voor de startende fase waarin stichting One For Christ zich momenteel bevindt, hebben sommigen van hen de moeite genomen om een aanbeveling te schrijven voor One For Christ.

Ray & Suzanne
Ray & SuzanneVoorgangers-echtpaar van Dylan
Dylan is een zeer gewaardeerd lid van onze gemeente. Samen met zijn vrouw en kinderen is hij sinds een tijd lid van onze gemeente en dat is niet onopgemerkt gebleven. Dylan is makkelijk te benaderen, eerlijk, een echte vader en hij houdt van een geintje op zijn tijd.

Als ik hem zou moeten in de bediening zou moeten omschrijven dan komen de volgende woorden bij mij naar boven: integer, gezalfd, eerlijk en rauw.

Integer omdat Dylan niet wil strijken met de eer van een podium of grote massa’s maar echt Jezus alle eer wil geven.

Gezalfd omdat God hem machtig gebruikt in genezingen en wonderen. Ook ervaar je de aanwezigheid van de Heilige Geest als Dylan spreekt.

Rauw en eerlijk omdat Dylan er geen doekjes omheen windt in zijn boodschap. Hij vertelt je de waarheid van Gods Woord recht voor zijn raap zonder enige vorm van compromis.

Kortom echt een man naar Gods hart!
Ton Heemskerk
Ton HeemskerkFounder van IMPACTH
Dylan is een bevlogen man van God die vanuit een uitzonderlijke passie voor mensen het goede nieuws wil laten horen en zien. Hij heeft visie om Nederland weer “gewoon” te laten zijn met de kracht van het evangelie. Ik zou het toejuichen als Dylan het werk kan blijven doen waar hij voor geroepen is. Nederland heeft de stem van Dylan nodig. Zowel binnen als buiten de kerk. Daarom is het een geweldig idee om “One for Christ” te ondersteunen door middel van gebed en financiën en een stuk bemoediging.
Jaap Dieleman
Jaap DielemanFounder van Stichting De Heilbode
Ik ken Dylan persoonlijk en ben diverse keren samen met Dylan op zendingsreis geweest in binnen en buitenland. Met “One for Christ” is Dylan een prachtig initiatief gestart om kerken, gelovigen en bedieningen aan elkaar te verbinden in onze liefde voor Jezus met het verlangen om in dit ‘netwerk’ van samenwerking een groot oogst van zielen te vangen voor Koning Jezus. Want een zal er duizend verslaan en twee tienduizend. Met hoe meer mensen we de handen ineenslaan, hoe meer kostbare mensen we mogen bereiken met de geweldige boodschap van Gods liefde, vergeving en redding. Ik wil zijn initiatief van harte bij u aanbevelen en u vragen zich aan te sluiten en dit werk van harte te steunen.
Jaap Spaargaren
Jaap SpaargarenVoorganger Evangelie Gemeente Lisse
Dylan spreekt op grote conferenties in het buitenland waar velen tot geloof komen, maar ook voor Nederland heeft hij de wens om met een wagen met podium door het land heen te trekken naar de steden om daar het evangelie te prediken in de kracht van de Heilige Geest met de tekenen en wonderen die daarop volgen. Er zijn al hele bijzondere dingen gebeurd als Dylan op straat staat te getuigen van zijn Heer en Heiland Jezus Christus, blinde ogen werden geopend doven gingen horen en mensen die in een scootmobiel zaten gingen weer lopen en nog veel meer.
Previous
Next

Ga met ons mee op deze reis

Onze stichting heeft hoge ambities en we voelen ons gezegend door God in al onze paden. Ons werk wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door onze partners en donateurs. 

Vind jij onze missie ook zo mooi? Help ons dan deze over de hele wereld uit te voeren en word ook donateur. Met jouw hulp kunnen we nóg meer mensen bereiken!