Geven

Over Dylan

Over Dylan

One For Christ is het directe gevolg van het levensverhaal van Dylan de Bruin.

Samen met ons team, partners en donateurs hebben wij één missie:
zoveel mogelijk harten winnen voor Jezus!

Van sniper in het leger naar strijder voor Jezus

Stichting One For Christ is opgericht door Dylan de Bruin. Dylan groeit op in Den Haag en komt in zijn jeugd veelvuldig in aanraking met allerlei vormen van criminaliteit. Zijn gedrevenheid in alles wat hij onderneemt brengt hem op de meest vreemde plekken waar hij bizarre dingen beleeft.

Dylan’s leven is duister. Gebonden aan drugs en drank zoekt hij een uitweg in het leger. Als militair vindt hij snel zijn draai. Het gaat zelfs zo goed dat Dylan wordt geselecteerd voor de snipergroep. Enkel de besten van de Paratroopers komen daadwerkelijk door deze selectie heen. 

God? Daar heeft Dylan zijn hele leven al niks mee te maken. En tóch werkt de Heilige Geest op dat moment al in zijn hart. Onderdeel van Zijn masterplan is de slechtste pickup-line ooit. Want wanneer Dylan in deze periode in zijn leven op een gegeven moment een mooi meisje ontmoet, loopt hij naar haar toe en zegt: “Ben jij een christen?” Dylan heeft geen idee wat hem bezield om dat te zeggen. Maar het meisje blijkt inderdaad christelijk en wordt niet veel later zijn vrouw. Op 23-jarige leeftijd komt Dylan tot bekering. De drugs hield Dylan in de greep, maar door 1 gebed is hij daarvan af. 

In het leger groeit Dylan door. Als sniper gaat hij meerdere keren op uitzending. De tragische en heftige gebeurtenissen tijdens de uitzendingen laten diepe sporen na in hem, waar hijzelf op dat moment nog geen weet van heeft. 

Uiteindelijk verlaat Dylan op 30-jarige leeftijd het leger. God roept hem om Jezus bekend te maken.

Bij Dylan onstaat nu een sterke drang om te bidden voor de zieken. In de jaren die volgen geeft hij steeds meer gehoor aan die drang waardoor hij blinden, doven en lammen ziet genezen. Botbreuken verdwijnen voor zijn ogen en mensen genezen van allerlei aandoeningen en kwalen. Het evangelie landt daardoor diep in de harten van velen.

Landelijk bekende sprekers als Jaap Dieleman en Anthon van der Laak krijgen het op hun hart om Dylan te mentoren en op te laten groeien tot een geestelijk volwassen leider. 

Dylan is op dat moment 33 jaar oud. Hij is al een tijd uit het leger, maar het leger zit nog diep in hem. Dylan’s dagelijkse leven stort zelfs volledig ineen: hijzelf krijgt de diagnose PTSS en zijn vrouw krijgt kanker. 

Dylan verdwijnt in die tijd van de voorgrond en een zware periode van 7 jaar volgt. Jezus geneest Dylan van PTSS en zijn vrouw geneest van kanker. Dylan’s huwelijk wordt door God op miraculeuze wijze helemaal hersteld.

Na jaren van opbouw en herstel is in 2023 de tijd rijp om echt te starten met One For Christ. 

Met klein- en grootschalige evangelisatie campagnes in binnen- en buitenland, activerende eventsgenezingsdiensten & preken brengen wij mensen bij Jezus.

Wij zijn One For Christ.
Iedereen voor Jezus.

Wij zijn One For Christ

Wij geloven in de eindeloze en alles bevrijdende kracht van Jezus Christus. Wanneer iemand in aanraking komt met Hem verandert alles voorgoed. Jezus brengt licht waar duisternis was, vrijheid in plaats van gebondenheid, genezing in plaats van ziekte.

Daarom vertellen wij iedereen het goede nieuws van Jezus. Overal waar wij gaan delen wij Zijn evangelie en brengen we in Zijn naam genezing, bevrijding en geestelijke groei. We plaatsen mensen in hun bestemming in het Koninkrijk van God en stellen ze in staat hetzelfde te doen bij anderen. Dit alles doen we met één doel voor ogen: zoveel mogelijk harten winnen voor Jezus.

Door God gegeven

Wanneer je het verhaal van Dylan gelezen hebt, zie je dat het nooit zijn intentie is geweest om met een microfoon in de handen op het podium te staan. God heeft hem deze bediening gegeven en hem gezegend met een aantal voorgangers die hem mede tot geestelijk volwassenheid hebben geleid. Dankzij God staat Dylan nu op een plek waar hij vooral enorm gedreven is om zoveel mogelijk mensen bij Jezus te brengen. 

Ga met ons mee op deze reis

Onze stichting heeft hoge ambities en we voelen ons gezegend door God in al onze paden. Ons werk wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door onze partners en donateurs. 

Vind jij onze missie ook zo mooi? Help ons dan deze over de hele wereld uit te voeren en word ook donateur. Met jouw hulp kunnen we nóg meer mensen bereiken!