Geven

Pakistan 2021 – 2022

Over deze campagne

Ook in Pakistan hebben wij in de afgelopen jaren duizenden mensen bereikt met het goede nieuws van onze Koning Jezus. Mensen hier zijn hongerig en verlangen naar God. Het is dan ook normaal om op deze reizen getuige te zijn van grote wonderen die God door onze handen heen wil doen. Zijn evangelie wordt zo met kracht gebracht, en dat brengt vele mensen tot geloof!

In de jaren 2022 en 2023, midden in een periode van intense spanningen en onrust, zette Stichting One For Christ moedige stappen in Pakistan, een land dat werd geschud door gewelddadige reacties op geruchten van heiligschennis. De situatie in de Oost-Pakistaanse stad Jaranwala, waar kerken en huizen van christenen werden vernield en in brand gestoken, vormde de achtergrond van zowel uitdaging als urgentie voor onze missie.

Deze reizen naar Pakistan waren niet alleen opmerkelijk vanwege de moed en vastberadenheid die ze vereisten, maar ook vanwege de unieke mogelijkheden die ze boden om licht te brengen in een tijd van duisternis. Terwijl christenen in Jaranwala en andere delen van het land te maken kregen met geweld en vervolging, toonde God ons manieren om voor mensen te bidden, medegelovigen te bemoedigen en de oogst binnen te halen, zelfs te midden van tumult. Want wanneer wij zwak zijn, is Hij sterk.

Getuigenissen van God's kracht en Zijn herstel

Tijdens deze eerste reis naar Pakistan word ik verrast door het feit dat er zoveel slaven zijn. Zij leiden een ogenschijnlijk uitzichtloos bestaan in de steenfabrieken en komen daar niet op eigen kracht uit.

Daarom besluiten wij juist hier, midden tussen de steenfabrieken, campagnes te houden. We verspreiden er het Goede Nieuws van onze Koning Jezus en vele levens worden behouden voor het Eeuwige Leven met onze God. 

De kracht van God bevestigt wat ik predik. Iedereen kiest voor Jezus en allerlei ziektes en pijnen waar mensen last van hebben verdwijnen terwijl wij spreken.

Eén van de wonderen vindt plaats bij een verlamde jonge man. Hij bevindt zich in de menigte, die hem door en door kent. Lang geleden is er een auto over hem heen gereden, en sindsdien kan hij niet meer lopen. Tot op dit moment. Want hij staat op een gegeven moment gewoon op en komt op mij af!

Na het zien van dit wonder, weet de menigte niet meer waar ze het zoeken moeten. Ze overspoelen mij, en voor mijn eigen veiligheid moet ik snel de auto in en het terrein verlaten.

Goed doen aan mensen in nood

Naast de bijeenkomsten en gebedssessies, richtte onze missie zich ook op het opzoeken van gelovige broers en zussen die in slavernij leefden onder erbarmelijke omstandigheden. Een bizar fenomeen in onze tijd, maar voor de slachtoffers helaas de keiharde realiteit. 

Velen van onze broers en zussen zijn diep in de schulden beland, en daardoor gebonden aan het maken van bakstenen, vaak met hun hele gezin. Hier werken en leven zij onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden en hebben ze veelal te maken met de gevaren die met dit werk gepaard gaan.

Wij zochten deze mensen op, boden hen voedsel en ondersteuning, en mochten voor ze bidden. In enkele gevallen kochten we met hulp van onze donateurs en partners zelfs een paar families vrij. Alle eer aan God daarvoor!

Tijdens deze reizen mochten we een boodschap van hoop en troost brengen aan de christelijke minderheid in Pakistan, die iets meer dan 1 procent van de bevolking uitmaakt in een overwegend moslimland. Onze aanwezigheid daar was een krachtig getuigenis van waar God toe in staat is in onze levens, wanneer wij ons beschikbaar stellen voor Zijn Koninkrijk. Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Wij brachten Zijn hoop en liefde, ongeacht de omstandigheden.

Getuigenissen van God's kracht en Zijn herstel

Tijdens het prediken van het Woord zie ik bij iemand een doof oor open gaan. Ik besluit dit te delen met de menigte, en niet veel later komt er een vrouw op het podium.

Zij vertelt dat, toen ik zojuist vertelde over het wonder met het oor, ook haar oor open ging!

Op dat moment besluit een menigte van mensen naar voren te komen. Hun verlangen naar een wonder is groot.

Jezus raakt velen aan. Mensen worden bevrijd van wat hen teisterde.

Het evangelie brengen met God's kracht

Ondanks de dreiging van geweld en de uitdagingen van een samenscholingsverbod, slaagden wij er dankzij God’s hulp in om een verschil te maken. Door te bidden voor de getroffenen, steun te bieden aan de gemeenschap en de boodschap van vrede en verzoening te verspreiden, kon de Heilige Geest een blijvende impact maken op de harten van velen.

Deze missies naar Pakistan benadrukken de kracht van geloof en de mogelijkheid van genezing en verzoening, zelfs in de meest uitdagende situaties. En tegelijkertijd herinneren ze ons aan de urgentie voor dit soort reizen: hoop brengen, juist daar waar de nood het hoogst is. 

Onze missie: licht brengen waar duisternis heerst, hoop te verkondigen waar wanhoop overheerst om zo samen iedereen bij Jezus te brengen.

Overal ter wereld 1 missie: iedereen voor Jezus

In al onze evangelisatiecampagnes is het ons hartsverlangen om zoveel mogelijk mensen te winnen voor Jezus.

Onze oprichter Dylan de Bruin is een evangelist pur sang. Hij geeft om mensen en dat zie je in zijn bevlogen en persoonlijke benadering van hen waar hij voor bidt.

Ons doel bij elke campagne

Geplande campagnes

Filipijnen 2024

31 okt - 10 nov

Pakistan 2025

juni 2025